Odličan copy kroz kreativnu marketing strategiju

U svetu beskrajnih informacija i kraćih pažnji, kreativnost je ključ koji otključava vrata srca i uma vaših potencijalnih klijenata. Kroz kreativnu marketing strategiju, mi pretvaramo obične reči u priče koje inspirišu, informišu i povezuju sa publikom na dubljem nivou. Naša agencija nije samo posvećena kreiranju marketinških planova – mi smo tvorci priča, vizionari i inovatori koji prave čarobne trenutke iz svakog marketinškog sadržaja. U ovom dokumentu ćemo istražiti kako kreativnost, stručnost i pažnja prema detaljima oblikuju naš pristup marketing strategijama, donoseći svakom projektu svoj jedinstveni pečat i transformišući obične poruke u nezaboravne priče koje ostavljaju utisak.

ID and Brothers

Koristimo nekoliko tehnika za marketing strategiju

Marketing strategy ivandabetic idandbrothers marketing agency

Combining search engine marketing with conversion rate optimization (CRO)

Naša agencija se specijalizovala za kreiranje kreativnih marketing strategija koje igraju ključnu ulogu u postizanju izuzetnih rezultata. 

Fokusirani smo isključivo na razvoj strategija koje obuhvataju kreiranje proizvoda, prototipova, kreativnih video sadržaja prilagođenih platformama kao što su TikTok, YouTube i Instagram, izradu atraktivnih bilborda, te koncipiranje sveobuhvatnih kampanja koje garantuju da vaša ciljna publika bude usmerena ka postizanju željenih ciljeva. 

Naša stručnost leži u kreiranju marketinških strategija koje ne samo da privlače pažnju, već i obezbeđuju konkretne i merljive rezultate, bilo da se radi o poseti web sajtu ili završetku prodaje. Vaša uspešna marketinška budućnost počinje ovde.

Jake ili angažovane kampanje

Kroz iskustvo stekli smo znanje i upoznali se za različitim segmentima i drugačijim kompanijama kojima smo kreirali jake ili angažovane marketing strategije kroz simboliku ili pak veliku vidljivost.

laguna knjige ivandabetic
šta dobijate

Marketing strategija vam je važna

Kreiramo marketing strategije za agencije, mala i srednja preduzeća. Naša strategija nije definisana striktnim budžetom, već se prilagođavamo potrebama klijenata. 

ID AND BROTHERS

Zašto je naša kreativna marketing strategija efikasna?

Razumevanje ciljeva

Ključna komponenta našeg uspeha je temeljno razumevanje potreba i ciljeva naših klijenata. Pristupamo svakom projektu sa namerom da u potpunosti razumemo njihovu industriju, ciljnu publiku i konkurenciju. Ovo nam omogućava da oblikujemo strategije koje su usklađene sa specifičnim potrebama klijenata i da postignemo konkretne ciljeve.

Kreativni pristup

Naša agencija se ponosi stvaranjem nezaboravnih marketinških kampanja. Fokusirani smo na kreativnost koja se izdvaja i pamti, bilo da je reč o dizajnu, priči, video sadržaju ili interaktivnim elementima. Naš cilj je da svaka kampanja ostavi snažan utisak na publiku.

Merljivi rezultati

Ne samo da se fokusiramo na kreativnost, već i na konkretnu merljivost. Svaka kampanja koju kreiramo je praćena ključnim metrikama kako bismo osigurali da se postižu željeni rezultati. Naš pristup omogućava klijentima da vide stvarnu vrednost naših usluga i razumeju kako naša kreativna strategija doprinosi njihovom uspehu.

Ivan’s contributions to Laguna were remarkable. He created a unique e-reader application and implemented e-commerce practices and strategies to boost sales.
Based on the high standards, values, and expertise Ivan brought to our team consistently and with unwavering passion, I strongly believe he would be an exceptional asset to any team. I highly recommend Ivan for any role or project where his skills in Digital Marketing, leadership qualities, and continuous learning can be leveraged. His positive attitude, strong communication skills, and collaborative approach make him a pleasure to work with, inspiring those around him to strive for excellence.

Laguna
Ivana Misirlić, editor & content creator
Ivana Misirlić kreativnost copywriting freelance, agencija strategija pitch, kreativna strategija, creative strategy

28+ Preporuka klijenata

id and brothers

Zašto kreativna marketing strategija može ostvariti konkretne rezultate?

40%

Povećanje Pažnje za 30%: Kreativna marketing strategija ima moć da poveća pažnju ciljne publike za čak 30%. Originalni i zanimljivi marketinški sadržaj privlači dodatnu pažnju i privlači potencijalne kupce.

25%

Emocionalna Povezanost za 25%: Kreativna strategija često izaziva emocionalnu povezanost kod publike, što može rezultirati povećanjem od 25% u vezama između brenda i potrošača. Emocionalno angažovanje često vodi do lojalnosti.

30%

Povećanje Konverzije za 30%: Kreativna marketing strategija može povećati stopu konverzije za impresivnih 30%. Inspirišući akciju kod publike, kampanje uspevaju da pretvore posetioce u kupce ili pretplatnike.

FAQ

Najčešća pitanja o marketing strategiji

Kreativnu marketing strategiju definišemo prema vašim ciljevima i očekivanjima. 

Kreativna marketing strategija je struktura koja definiše kako će se kreativnost koristiti u marketinškim naporima kako bi se postigli ciljevi. Služi za osmišljavanje jedinstvenih i zapaženih marketinških kampanja koje privlače pažnju i ostavljaju snažan utisak na ciljnu publiku. Na primer, ako radimo za proizvođača luksuznih satova, kreativna strategija može uključivati kreiranje originalnih vizuala i priča koje prenose ekskluzivnost i luksuz.

Kreativna marketing strategija se razlikuje po tome što se fokusira na originalnost, emocionalno angažovanje i stvaranje nekonvencionalnih kampanja koje se izdvajaju. Na primer, dok konvencionalni pristup može uključivati standardne oglase, kreativna strategija se oslanja na neobične formate kao što su interaktivne kampanje, virali ili neuobičajeni načini komunikacije.

Razvoj kreativne marketing strategije počinje analizom klijentovih potreba i ciljeva. Na primer, ako radimo za putničku agenciju, istražujemo ciljnu publiku, istražujemo trendove u turizmu i kreiramo kampanje koje se usklađuju sa sezonskim promenama i ponudom odredišta.

Uspeh kreativne marketing strategije meri se kroz različite KPI-jeve. Na primer, za e-trgovinu, KPI-jevi mogu uključivati stopu konverzije, prosečnu vrednost korpe, stopu napuštanja korpe i broj generisanih leadova. Merenje ovih parametara omogućava nam da ocenimo koliko je kampanja efikasna u privlačenju i zadržavanju kupaca.

Da, kreativna marketing strategija može biti relevantna za sve vrste poslovanja. Na primer, čak i B2B kompanije mogu koristiti kreativne pristupe kako bi privukle pažnju i stvorile prepoznatljivost među svojim klijentima. Prilagođavanjem kreativne strategije specifičnim potrebama i ciljevima svakog poslovnog sektora, može se postići uspeh.

Integracija kreativne marketing strategije sa ostalim marketinškim aktivnostima ostvaruje se kroz koordinaciju i usklađivanje marketinških napora. Na primer, kreativna strategija može biti usklađena sa SEO pristupima kako bi se poboljšala vidljivost na internetu i privukla ciljna publika. Takođe, kreativna strategija može biti integrisana sa društvenim medijima, e-mail marketingom i drugim kanalima kako bi se stvorila dosledna marketinška poruka i prisustvo na različitim platformama.