Voze nas ideje za vaš biznis

Kreativna strategija predstavlja ključni aspekt u postizanju uspeha za vašu kompaniju u današnjem digitalnom okruženju. S obzirom na sveprisutnost online aktivnosti i konkurenciju, razvijanje inovativnih strategija je od suštinskog značaja za izdvajanje iz mase.

Kao agencija specijalizovana za kreativne strategije, posvećeni smo pomažući malim i srednjim firmama da kreiraju nove ideje i strategije koje mogu biti usmerene ka ciljevima kao što su prodaja, digitalni rast, povećanje vidljivosti ili podizanje svesti.

ID & BROTHERS

Kako naše kreativne ideje mogu da pomognu vama?

Kreativne ideje ključ u ruke posao biznis 30 dana cena odmah digital marketing idandbrothers

Naše kreativne ideje predstavljaju ključnu komponentu koja može transformisati vaše poslovanje

Naša agencija donosi širok spektar kreativnih tehnika i strategija koje mogu biti ključne za postizanje vaših ciljeva. Razvijamo inovativne koncepte, primenjujemo najnovije tehnike dizajna i marketinške strategije te stvaramo jedinstvene sadržaje koji privlače pažnju vaše ciljne publike. Bez obzira da li je u pitanju brendiranje, digitalni marketing, ili razvoj proizvoda, naše kreativne ideje omogućavaju vam da istaknete svoju prisutnost na tržištu i ostvarite održiv uspeh.

Inovativne tehnike za razvoj kreativnih ideja

U našoj agenciji, posvećeni smo pronalaženju najboljih i najkreativnijih rešenja za naše klijente. Koristimo niz tehnika koje pomažu u generisanju svežih ideja i inovacija. Pored tradicionalnog brainstorming-a, koristimo i nekoliko drugih kreativnih tehnika koje nam pomažu da izađemo izvan okvira i pronađemo jedinstvene pristupe.

  1. Mind Mapping (Mapiranje uma): Naš tim često koristi tehniku mapiranja uma kako bi vizualizovao i povezao ključne teme i pojmove. Ova tehnika podstiče slobodno asocijativno razmišljanje i pomaže nam da otkrijemo nove perspektive i ideje.

  2. SCAMPER: Da bismo transformisali postojeće ideje ili koncepte, primenjujemo tehniku SCAMPER. Kroz zamenu, kombinovanje, adaptaciju, modifikaciju, upotrebu na drugi način, eliminaciju i obrnuti pristup, dolazimo do inovativnih rešenja.

  3. SCAMPER za proizvode i usluge: Kada radimo na unapređenju proizvoda ili usluga naših klijenata, primenjujemo varijaciju SCAMPER-a. Ova tehnika nam pomaže da identifikujemo načine za poboljšanje i inovaciju proizvoda ili usluga.

  4. Lateralno razmišljanje: Razmišljanje “van okvira” ključno je za generisanje nekonvencionalnih ideja. Postavljamo neobična pitanja i tražimo apsurdne pristupe kako bismo izazvali kreativnost.

  5. Analogije: Pored toga, koristimo analogije iz drugih oblasti ili industrija kako bismo inspirisali nove ideje. Upoređujemo rešenja iz različitih konteksta i primenjujemo ih na izazove naših klijenata.

Ove tehnike čine deo našeg pristupa stvaranju inovativnih rešenja za naše klijente. Verujemo da je kreativnost ključ uspeha, i zato se trudimo da neprestano pronalazimo nove ideje koje će našim klijentima pružiti konkurentske prednosti na tržištu.

Kreativne ideje ključ u ruke posao biznis 30 dana cena odmah digital marketing idandbrothers marketing agencija
ŠTA DObIJATE

Angažovali ste nas, i šta dobijate?

Dobili ste od nas ideje, ali vam se možda ne dopadaju? Ne brinite. Ne plaćate ništa. Dosadašnje iskustvo sa klijentima i agencijama nas je naučilo da su 3 od 5 ideja prihvaćene.

Kreativne priče

Zašto je dobro imati kreativnu strategiju? U nastavku na poklon 3 predloga

Kampanja: "FitBot Challenge"

Ideja je da se kreira mobilna aplikacija "FitBot Challenge" koja bi angažovala korisnike na zabavan način. Aplikacija bi omogućila korisnicima da postavljaju svoje fitnes ciljeve i izazove, a zatim bi korisnici mogli da kreiraju smešne ili kreativne video sadržaje kako izvršavaju te izazove. Ovi video snimci bi se delili na društvenim mrežama uz odgovarajući heštag. Svaka kampanja bi imala svoju temu, kao "Dance Challenge" ili "Home Workout Challenge," i korisnici bi bili nagrađivani za kreativnost i angažovanje. Fitnes brendovi bi mogli da sponzorišu izazove i ponude nagrade, a kampanja bi se proširila viralno.

Kampanja: "Dream Destination Simulator"

Za turističke agencije, kampanja "Dream Destination Simulator" bi mogla da bude inovativan način privlačenja putnika. Kroz VR (Virtual Reality) ili AR (Augmented Reality) iskustvo, korisnici bi mogli da "posete" svoje snove destinacije iz udobnosti svog doma. Aplikacija bi omogućila korisnicima da istraže virtuelni svet destinacije, iskuse lokalnu kulturu, hranu i aktivnosti, i čak da rezervišu putovanje online. Ova kampanja bi se promovisala putem društvenih medija i digitalnih oglasa, nudeći korisnicima mogućnost da sanjaju o svojim sledećim avanturama.

Kampanja: "Fashion Fusion Challenge"

U svetu mode, kampanja "Fashion Fusion Challenge" bi kombinovala modu, tehnologiju i interaktivnost. Kreirali biste aplikaciju koja omogućava korisnicima da stvaraju svoje vlastite modne kombinacije tako što bi prepoznala odevne predmete iz njihovih garderobera i nudila im savete za stvaranje jedinstvenih stajlinga. Korisnici bi mogli da učestvuju u izazovima poput "Street Style Fusion" ili "Eco-Friendly Fashion," gde bi delili svoje kombinacije na društvenim mrežama uz heštag kampanje. Ova kampanja bi takođe uključivala sponzorstva od strane modnih brendova i ponude popuste ili nagrade za najkreativnije stajlinge.

Ivan’s contributions to Laguna were remarkable. He created a unique e-reader application and implemented e-commerce practices and strategies to boost sales.
Based on the high standards, values, and expertise Ivan brought to our team consistently and with unwavering passion, I strongly believe he would be an exceptional asset to any team. I highly recommend Ivan for any role or project where his skills in Digital Marketing, leadership qualities, and continuous learning can be leveraged. His positive attitude, strong communication skills, and collaborative approach make him a pleasure to work with, inspiring those around him to strive for excellence.

Laguna
Ivana Misirlić, Editor and Content creator
Ivana Misirlić kreativnost copywriting freelance, agencija strategija pitch, kreativna strategija, creative strategy

28+ Preporuka klijenata

Dokaz u idejama

Kako vam kreativna strategija može pomoći

40%

Povećanje Angažovanosti i Interakcije: Kroz inovativne kampanje, privlačan vizuelni sadržaj i kreativne priče, brendovi mogu stvoriti dublju vezu sa svojim korisnicima. Ovaj deo će istražiti kako kreativnost pomaže u izgradnji zajednice oko brenda i podsticanju interakcije na društvenim mrežama i drugim platformama.

30%

Povećanje Angažovanosti i Interakcije: Ovde ćemo istražiti kako jedinstvena i kreativna marketinška kampanja može privući pažnju potrošača, stvoriti prepoznatljivost brenda i pozitivno uticati na percepciju proizvoda ili usluga.

35%

Postizanje Poslovnih Ciljeva: Na kraju, kreativna strategija ne treba da bude samo umetnost, već i efikasan alat za postizanje poslovnih ciljeva. Ovaj segment će istražiti kako kreativnost može pomoći u povećanju prodaje, konverzija i prihoda. Takođe će se analizirati konkretni primeri uspešnih kampanja koje su značajno doprinele postizanju poslovnih ciljeva.

FAQ

Najšešća pitanja za strategiju i pitch

Kako radimo i zašto radimo, odgovori u nastavku:

Ključni elementi uspešne kreativne strategije obuhvataju pažljivu analizu ciljne publike, postavljanje jasnih ciljeva kampanje, kreativno konceptualizovanje poruke i izbor odgovarajućih kanala za distribuciju. Prva faza obično uključuje istraživanje tržišta kako biste bolje razumeli svoju ciljnu grupu, kao i konkurenciju. Nakon toga, definišu se jasni ciljevi kampanje, kao što su povećanje prodaje, podizanje svesti ili angažovanje korisnika. Kreativna strategija treba da osmisli jedinstvenu poruku koja će privući pažnju ciljne publike i ostaviti snažan utisak. Na kraju, važno je odabrati prave kanale za distribuciju kako biste maksimizirali dosegnutost.

Integracija digitalnih kanala u kreativnu strategiju postaje sve važnija u eri digitalnog marketinga. Prvi korak je identifikacija ciljnih digitalnih platformi koje su relevantne za ciljnu grupu. Zatim se prilagođava kreativni sadržaj za svaku platformu kako bi se postigao maksimalan učinak. Na primer, sadržaj za društvene mreže može biti različit od sadržaja na web sajtu ili e-pošti. Takođe, važno je pratiti i analizirati performanse na digitalnim kanalima kako biste pravovremeno reagovali i optimizovali strategiju.

Promene u potrebama ciljne publike su neizbežne, i kreativna strategija mora biti prilagodljiva. To uključuje redovno istraživanje i praćenje promena u navikama i preferencijama korisnika. Na primer, ako primetite da se ciljna publika sve više okreće mobilnim uređajima, strategija bi trebalo da se prilagodi tako da obezbedi mobilno prijateljski sadržaj. Takođe, povratna informacija od korisnika je od suštinskog značaja za prilagođavanje strategije. Otvorena komunikacija sa publikom pomaže u održavanju dugoročnih odnosa.

Merenje uspeha kreativne strategije uključuje postavljanje jasnih ključnih performansi (KPI-jeva) na početku kampanje. To mogu biti metrike kao što su broj konverzija, stopa otvaranja e-pošte, broj angažovanih korisnika itd. Nakon kampanje, analiziraju se rezultati u odnosu na postavljene ciljeve. Ako su rezultati ispod očekivanja, strategija se može optimizovati prilagođavanjem poruke, ciljeva ili kanala distribucije. Kontinuirano praćenje i optimizacija su ključni za održavanje uspešne kreativne strategije.